Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина”УМБАЛ „Св. Екатерина“ подготви учебни филми за лекари и пациенти с алгоритмите на действие в условията на пандемията COVID 19

03.04.2020


УМБАЛ „Св. Екатерина“ е водещ национален университетски център за лечение на сърдечно-съдови заболявания. В условията на пандемията COVID-19 болницата се грижи за пациенти със сърдечно-съдови заболявания, приема и лекува спешни болни, като предпазва тях и медиците от зараза с коронавирус.

Този опит е представен в два документални филма с посланието БЕЗ ПАНИКА! С РАЗУМ! Грижата за медиците е грижа за пациентите! И двата филма, създадени от лекарите на УМБАЛ „Св. Екатерина“, са в помощ на всички български медици и пациенти. В тях се показват практически детайлно и професионално мерките, които всеки човек трябва да спазва предвид извънредната ситуация. Във филмите може да се види как обучението, информацията и професионализма могат да преборят паниката и страха.

Филмите ще бъдат предоставени свободно на всички желаещи да ги ползват чрез обаждане на тел.: +359 2 9159 444, или заявка на e-mail: szlatkova@uhsek.com.