Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина”Кардиохирурзи от УМБАЛ „Св. Екатерина“ спасиха плевенчанин с помощта на местни инвазивни кардиолози

07.05.2019


Пациент от Плевен в тежко състояние, предизвикано от инфаркт на миокарда, бе своевременно транспортиран до УМБАЛ „Св. Екатерина“, опериран и напълно възстановен. Благодарение на бързата реакция и точна диагноза от страна на плевенските инвазивни кардиолози 67-годишният пациент е насочен спешно към столичната болница с най-високотехнологични и професионални възможности за лечение на сърдечно-съдови заболявания. Неин екип с реанимобил и необходимата животоподдържаща апаратура транспортира пациента до столицата по най-щадящия за него начин. След това екип от кардиохирурзи под ръководството на директора на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев овладява животозастрашаващото състояние, като поставя 4 байпаса на болния. 36 часа след сложната операция той е в следоперационнното отделение в добро общо състояние, движи се самостоятелно и провежда съответните следоперационни процедури.
Екипът на УМБАЛ „Св. Екатерина“ благодари на плевенските инвазивни кардиолози за перфектната колаборация със столичните им колеги, благодарение на която пациентът е своевременно транспортиран и спасен.