Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина”Правителството отпусна днес 15 млн. лв. за дооборудване на новопостроения блок към УМБАЛ „Св. Екатерина“

16.12.2020


На редовното си заседание днес Министерски съвет отпусна на УМБАЛ „Св. Екатерина“ 15 милиона лева за дооборудването и закупуването на модерна медицинска апаратура за новопостроения блок Б към сградата на болницата.

В новото крило на сградата ще бъде преместена Съдовата хирургия на болницата, която сега ползва част от Трета градска болница и ще бъде развит модерен център с високотехнологични възможности и подготвени   екипи за борба с острия инсулт.

Предвижда се също изграждането на модерен спешен център за сърдечно-съдови заболявания и трансплантация на сърце и бял дроб. Изградената хеликоптерна площадка на покрива ще дава възможност за по-бърз достъп на спешните пациенти. Очаква се също чрез новото крило на сградата към кардиологичния профил на болницата да се разкрият и нови специализирани звена като неврология,  неврохирургия, пулмология и др.