УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” срещу домашното насилие


УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” се присъединява към кампания за борба с домашното насилие.

Икономическият директор на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” Георги Найденов се включи в кръгла маса на тема “Координирани действия за борба с домашното насилие”, организирана от Столична община и Асоциация “Деметра”, чиято основна мисия е да защитава правата и да дава помощ за жертвите на насилие и трафик на хора.

Предстои ръководството на лечебното заведение да подпише меморандум за сътрудничество, чрез който ще обедини усилия с институции, организации и други болници срещу домашното насилие.

В УМБАЛ “Проф. д-р Алексансър Чирков” сме посветени на здравето и благополучието на всички пациенти, това включва и борбата за прекратяване на #домашното #насилие. Ние смятаме, че най-сигурният начин за качествени здравни грижи е да сме близо до хората и да разбираме техните проблеми.

Домашното насилие е сериозна заплаха за физическото и психическото здраве на хората, както и за техния социален статус.
Необходимо е да имаме ясно осъзнаване за последиците от насилието върху тези, които страдат, независимо от пол, възраст и социално положение.

Физическите и психическите рани, причинени от насилие, имат дълбок и продължителен ефект върху жертвите. Затова, като общество, трябва да се ангажираме с решаването на този проблем.

Още от "Актуално"

Проф. Петков, който отстранява сърдечни тумори: „Ако ви прескача сърцето, идете на ехографски преглед при кардиолог“Проф. Петков, който отстранява сърдечни тумори: „Ако ви прескача сърцето, идете на ехографски преглед при кардиолог“

Да твърдим, че кардиохирургът проф. Димитър Петков оперира само сърдечни тумори ще е непростимо ограничение в експертизата му. Той е сред специалистите, въвели миниинвазивното митрално клапно протезиране у нас още

Аортна стеноза – симптоми, изследвания, лечениеАортна стеноза – симптоми, изследвания, лечение

Аортната стеноза е едно от най – често срещаните заболявания на сърцето. То се характеризира със стеснение на аортния клапен пръстен, което води до затруднено преминаване на кръв от лявата

Приветствие на изпълнителния директор на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков по случай 7 априлПриветствие на изпълнителния директор на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков по случай 7 април

Уважаеми Колеги, приемете моите искрени поздравления по случай Празника на здравния работник и Световния ден на здравето – 7 април. Бих искал да благодаря на целия екип на УМБАЛ „Проф.