Митко Петков, който се размина с инфаркта: „Едва ли бих могъл да попадна на по-добро място“


УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ изписа днес поредния усмихнат и доволен пациент.

70-годишният Митко Петков от Мизия води активен начин на живот. Ходи по 7 километра дневно. До март, когато усеща дискомфорт и започва да се изморява.

„В началото на април започнах да усещам постоянна хронична умора и отпадналост“, сподели той.

Петков се обръща към специалисти в Плевен в търсене на облекчение. Изписват му медикаменти като му препоръчват след 6 месеца отново да отиде на преглед.

Негов съсед обаче го изпраща при доктор Емине Салим за консултация. Въпреки скептицизма си той решава все пак да потърси второ мнение. Лекарката му прави нови изследвания, променя част от лечението и го изпраща да направи скенер в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. Екипът от

Отделението по Образна диагностика установява сериозно стеснение на съдовете. Следва консултация с кардиолог.
„Много съм доволен от прегледа“, сподели Митко Петков. Това, което силно го впечатлява е добрата организация в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ . Без да чака са му направени допълнителни прегледи с ангеограф и лабораторни изследвания.
„Имах чувството, че всичко е толкова добре организирано, все едно е предварително планирано. Цялата организация е перфектна. На други места чакаш за преглед по половин ден“, доволен е Петков. Категоричен е, че намесата на специалистите от „УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се оказва животоспасяваща.

И въпреки, че е пациент на лечебното заведение, той няма усещането, че е в болница. „Условията са като на хотел, едва ли бих могъл да попадна на по-добро място. Сега се чувствам добре, не усещам никаква умора“, разказа още Митко. Той дори се шегува, че ако не са били неговите спасители от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ вече нямало да е между живите и щял да спести средства на НОИ за изплащането на пенсията му.

Усмивката и доброто настроение спечели сърцата на лекуващите го, а и на останалите пациенти. Благодарение на екипа на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ Митко Петков вече прави планове за бъдещето: ще се отдаде отново на хобито си да бере гъби и горски плодове, както и на риболова.

Пациентът страдаше от запушване на коронарните артерии, обясни Виктория Ангелова от Отделението по Образна диагностика. И тъй като е бил в прединфарктно състояние веднага се е пристъпило към поставянето на стентове.
Митко Петков ще запомним с чувството за хумор, а за всеки лекар няма по-голямо удовлетворение от това да изпрати своя пациент здрав, щастлив и изпълнен с надежда.

Още от "Актуално"

„Живея втори живот благодарение на Вас“„Живея втори живот благодарение на Вас“

От няколко години 51-годишният Румен Гачовски от Враца е заменил кафето с енергийните напитки и консумира по 5-6 кенчета на ден. Това, обаче рязко спира преди няколко дни, когато получава

Поколения наши пациенти: “Това е болницата”Поколения наши пациенти: “Това е болницата”

Никола Тодоров от с. Кътина е пациент на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, на когото се налага оперативна интервенция -митрално клапно протезиране. Днес той отново е на крака.Вечер като легнех

Георги Пеев: „Благодаря на всички в УМБАЛ „Чирков”! Без вас и нас нямаше да ни има“Георги Пеев: „Благодаря на всички в УМБАЛ „Чирков”! Без вас и нас нямаше да ни има“

„По повод днешния Международен ден на думата „Благодаря“ искам да изкажа огромната си благодарност към всички лекари, сестри, санитари и немедицински персонал в УМБАЛ „Проф. д-р Ал. Чирков“. Б Л