Кампания за безплатни прегледи в Банско и Гоце Делчев за Световния ден на сърцето


По повод Световния ден на сърцето – 29 септември, лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ ще извършват безплатни прегледи в общините Банско и Гоце Делчев. На 28, 29 и 30 септември ще се проведат медицински прегледи от доказани специалисти с високоспециализирана апаратура.

Пациентите ще имат възможността да бъдат прегледани безплатно от кардиолог, съдов хирург и уролог. На разположение за най-малките ще бъде осигурен и детски кардиолог. Прегледите ще се извършват само след предварително записване. За община Гоце Делчев записването е на телефон 0888 80 78, за община Банско на 0896887483.

Инициативата е под ръководството на доц. Борислав Ацев, заместник-директор по диагностично-консултативната дейност на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. Сред имената на изявените медици са още д-р Димитър Димитров – инвазивен кардиолог, д-р Незабравка Чилингирова – детски кардиолог, д-р Захари Божилов – съдов хирург, д-р Йордан Томов и доц. Цветин Генадиев – уролози.

Целта на прегледите е да се открият заболявания в ранен етап като рак на простата, вродени сърдечни пороци, да се предотвратят последващи усложнения, както и профилактика на сърдечносъдовото здраве. Пациентите, които бъдат диагностицирани с конкретно заболяване и имат необходимост от допълнително лечение ще бъдат насочени и транспортирани към УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ за извършването на необходимите изследвания.

Инициативата е със съдействието на общинските ръководства на град Гоце Делчев и град Банско. Локациите за медицинските прегледи в Гоце Делчев са МБАЛ „Иван Скендеров“ и Медицински център 1. В Банско те ще се извършват в кабинетите на Медицинска лаборатория „Мегалаб“.

Повече от 20 години лекарите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ участват в благотворителни акции с безплатни профилактични прегледи на хора в пенсионна възраст, деца, пациенти в отдалечени региони, с ограничен достъп до медицинска помощ и др.

Още от "Актуално"

Съдовите хирурзи на УМБАЛ „Света Екатерина“ спасиха живота на пациент с няколко големи симптоматични аневризми на гръдна и коремна аортаСъдовите хирурзи на УМБАЛ „Света Екатерина“ спасиха живота на пациент с няколко големи симптоматични аневризми на гръдна и коремна аорта

Животът на 75-годишен пациент с голяма коремна и гръдна аневризми бе спасен посредством сложна хибридна операция, извършена от съдовите хирурзи на УМБАЛ „Света Екатерина“. Иванко постъпва в лечебното заведение в

Когато си добър човек, не е трудно да бъдеш добър лекар”Когато си добър човек, не е трудно да бъдеш добър лекар”

„Когато си добър човек, не е трудно да бъдеш и добър лекар. Чувството да помагаш е безценно“. Това заяви за агенция БГНЕС д-р Ренета Пелтегова, кардиолог в УМБАЛ „ Проф.

Кои упражнения помагат за укрепване на сърдечносъдовата система?Кои упражнения помагат за укрепване на сърдечносъдовата система?

Не е тайна, че спортът е здраве. Ежедневните движения подобряват работата на сърцето, нормализират кръвното и укрепват тонуса на тялото като цяло. Спортът носи бодрост и енергия, практикуван правилно, разбира