Медици от УМБАЛ „Света Екатерина“ се върнаха с медали от Националните спортни игри за трансплантирани „Да!За живот“


Медици от УМБАЛ „Света Екатерина“ взеха участие в Националните спортни игри за трансплантирани „Да!За живот“, които се проведоха на 18 и 19 май в Благоевград.

Кардиохирургът Монализа Брайа и кинезитерапевтът Станислава Андонова от УМБАЛ „Света Екатерина“ се включиха в спортните дисциплини бягане, тенис и бадминтон.

Станислава Андонова грабна златния медал на 60 метра бягане и сребърен приз по тенис. Монализа Брайа се окичи с бронзов медал на бадминтон и бягане на 60 метра.

Националните спортни игри за трансплантирани са част от кампанията на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ за популяризиране на трансплантациите у нас.

В инициативате се включиха трансплантирани хора, медици, ангажирани в процеса донорство и трансплантация, представители на неправителствени организации, Български младежки Червен кръст, мото клубове и други поддръжници на каузата. Всички те казаха заедно „Да! За живот!“.

Още от "Актуално"

Д-р Христо Ангелов: „Високите температури значително променят хемодинамиката на пациентите“Д-р Христо Ангелов: „Високите температури значително променят хемодинамиката на пациентите“

Високите температури значително променят хемодинамиката на пациентите. Когато температурата се покачи над 30 градуса, обикновено реакцията, която последва в тялото, което се опитва да поддържа нормална телесна температура е да

Свържете се с нас! Здравето е приоритет!Свържете се с нас! Здравето е приоритет!

За да бъдем максимално достъпни за своите пациенти, напомняме, че УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ разполага с нов и модерен Call център. Линията обслужва напълно безплатно пациенти от цялата страна

Безплатни прегледи за диабетици в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“Безплатни прегледи за диабетици в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

Съдовите хирурзи на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ ще извършват безплатни прегледи за диабетици на възраст над 50-60 години. Консултациите ще се проведат на 12 април /сряда/ на адрес: гр.