Съдовите хирурзи на УМБАЛ „Св. Екатерина“ със сериозно научно участие в национална годишна конференция


Лекарите от Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия в УМБАЛ „Св. Екатерина“ взеха участие в XXVIII-та Национална годишна конференция на Българското национално дружество по съдова хирургия и ангиология (БНДСЕХА). Тя се проведе в периода 03 – 06 октомври 2024 г. в к.к.Св.Св. Константин и Елена.

В конгреса участваха началникът на Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия  в УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. д-р Валентин Говедраски,  д-р Елица Димитрова,  д-р Емил Хаджиев,  д-р Димитър Борисов,  д-р Мартин Александров,  д-р  Димитър Чернев, д-р Ахмед Ходжов, д-р Ирина Яценко и др. 

Специалистите от лечебното заведение представиха лекции на разнообразни теми. Сред тях клиничен опит при “Хибридно поведение при мултифокални екстракраниални лезии”, проблеми и лечение на “Нативни артерио-венозни фистули при пациенти на хрониохемодиализа”, литературен обзор на “Периферна артериална болест и захарен диабет”, клиничен опит при “Хирургично лечение при тортуазни каротидни артерии” и организацията на операционната медицинска сестра в “Реконструкция на тибиални и педални артерии”.

Годишната национална конференция на БНДСЕХА събира на едно място цялата гилдия и цели да провокира дискусии и обсъждания, да даде образователни възможности на младите лекари, както и да срещне заинтересованите страни с актуални продукти и изделия.

Събитието  дава възможност на утвърдени професионалисти и експерти да споделят своите знания и опит. Научната програма на Конгреса бе наситена с нова и актуална информация, лекции с висока научна стойност и ценни практически съвети.