Съдови хирурзи от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ участваха в сложната операция на 38-годишната родилка от СилистраСъдови хирурзи от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ участваха в сложната операция на 38-годишната родилка, транспортирана със „Спартан“ от Балчик до София.

Д-р Светослав Димитров и д-р Димитър Чернев от Клиниката по съдова и  ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включиха към екипа на Университетска АГ болница „Майчин дом“ и продължилата 3 часа операция.

Хирурзите участваха като част от мултидисциплинарния екип за провеждане на сложната хирургична интервенция на родилката. Пациентката бе с голям ретроперитореален хематом, довел до загуба на сериозно количество кръв.

Д-р Димитров и д-р Чернев са направили пълна ревизия на цялото ретроперитонеално пространство.

Мултидисциплинарният екип, в подобен тип спешни ситуации позволява бързи и адекватни реакции за овладяване на състоянието на пациентите.

На 4 януари 38-годишната жена е станала майка на близнаци в Силистра, но е получила усложнение след раждането.

Благодарение на съвместната акция между Министерството на здравеопазването, Министретсвото на отбраната и Спешна помощ родилката е транспортирана изключително бързо и на двадесетата минута от кацането със самолета в София жената е била в операционната зала.

Още от "Актуално"

Рехабилитация с детски приказкиРехабилитация с детски приказки

Марияна Александрова е рехабилитатор към Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ “Света Екатерина”. Завършва специалността рехабилитация в медицинския университет Плевен. До 2000 година работи в УМБАЛ “Бургас”, след

Медицинските сестри на УМБАЛ “Св.Екатерина”: Добрите неща са повече и затова продължаваш напред”Медицинските сестри на УМБАЛ “Св.Екатерина”: Добрите неща са повече и затова продължаваш напред”

В Световния ден на сестринството насочваме вниманието към ангелите в бяло, а именно към медицинските сестри. Главната медицинска сестра на УМБАЛ “Света Екатерина” Ирен Миленкова и медицинската сестра от Клиниката

Кардиохирурзи от УМБАЛ „Чирков“ спасиха пациент с огромни туморни образувания в сърцето и черния дробКардиохирурзи от УМБАЛ „Чирков“ спасиха пациент с огромни туморни образувания в сърцето и черния дроб

Кардиохирурзите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ отстраниха огромни туморни образувания от сърцето и черния дроб на 60-годишен пациент. Туморът с размери 7 на 9 см. е ангажирал и изпълнил