Пациент на УМБАЛ „Св. Екатерина“ с награда „Достоен българин“


Георги Пеев, който е с два трансплантирани органа – сърце и бъбрек бе отличен с наградата „Достоен българин“. Отличието му бе връчено, заради изкачването му на връх Килиманджаро през 2023г.

„Посвещавам наградата си “Достоен българин” на всички достойни хора, които в най-тежкия за тях момент са взели решение да дарят органите на своите починали близки и да спасят човешки животи! За мен те са истинските достойни български герои!“ Това написа след награждаването в профила си във Фейсбук Георги Пеев.

Той благодари и на лекарите от УМБАЛ „Света Екатерина“ и УМБАЛ „Александровска“, на личния си лекар, на семейството си и на всички, които подкрепят каузата за донорството.

Георги Пеев получава своето ново сърце шрез 2013 година в УМБАЛ „Света Екатерина“ навръх рождения ден на сина му.

От тогава досега той участва активно в олимпиади и световни първенства за трансплантирани, от където се прибира със златни медали.

Още от "Актуално"

Почитаме Света ЕкатеринаПочитаме Света Екатерина

На 24.11. православната църква почита паметта на Света великомъченица Екатерина – една от най-образованите жени на своето време. Екатерина получава завидни знания и образование, изучавайки работите на най-видните философи и

Когато си добър човек, не е трудно да бъдеш добър лекар”Когато си добър човек, не е трудно да бъдеш добър лекар”

„Когато си добър човек, не е трудно да бъдеш и добър лекар. Чувството да помагаш е безценно“. Това заяви за агенция БГНЕС д-р Ренета Пелтегова, кардиолог в УМБАЛ „ Проф.

Д-р Христов: „Жегите и сърдечносъдовите заболявания не се харесват“Д-р Христов: „Жегите и сърдечносъдовите заболявания не се харесват“

Как да се предпазват хората със сърдечносъдови заболявания в жегите? Съветите на д-р Тихомир Христов от Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. Хубаво е пациентите със сърдечносъдови