Водещи специалисти от УМБАЛ „Св. Екатерина“ взеха активно участие в XVIII Национален конгрес по кардиология


Водещи специалисти от УМБАЛ „Св. Екатерина“ взеха активно участие в XVIII Национален конгрес по кардиология, организиран от Дружеството на кардиолозите в България.

Лекари от Клиниката по кaрдиология и Отделението по образна диагностика на УМБАЛ „Света Екатерина“ участваха с лекции, презентации на собствен опит и модераторство в националния форум.

Участие в различните сесии взеха началникът на Отделение за лечение на вродени сърдечни малформации доц. Пенчо Кратунков, началникът на Клиниката по кардиология проф. Диана Трендафилова, началникът на Отделението по кардиостимулация проф. Светослав Йовев, началникът на Отделението по образна диагностика доц. Мария Недевска.

В рамките на форума с презентации се включиха още кардиолозите д-р Христина Варналийска, д-р Анна Попова, д-р Ралица Стойчева, д-р Пейо Симеонов, д-р Ива Димитрова , доц. Пламен Кръстев, д-р Христо Ангелов и лекарите от Отделнието по образна диагностика доц. Виолета Грудева и д-р Анелия Партенова.

Сред основните теми в програмата на специалистите от УМБАЛ „Света Екатерина“ бяха: „Лечението на хроничен коронарен синдром“ , „Транскатетърни интервенции при структурни сърдечни заболявания“, „Ендоваскуларно лечение на аортна патология“, „Бивентрикуларна стимулация“, Мястото на мултидисциплинарният екип при лечение на пациент с кардиогенен шок“, „ЯМР и КТ ангиография за кардиолози“, и др.

XVIII Национален конгрес по кардиология се проведе в периода 10-13 октомври в залите на Международния панаир в Пловдив. Този форум е най-голямото събитие в научния календар на Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) и се провежда на всеки 2 години. Тази година събитието е специално, тъй като се отбелязва 50-годишният юбилей на ДКБ.