Благодарим ви за грижите! Отбелязваме Международния ден на сестринството


Какво биха били лекарите и пациентите без медицинските сестри?

Лекарите не биха могли да оперират, без асистирането им, пациентите не биха се чувствали комфортно, без грижите им. И лекари и пациенти НЕ МОЖЕМ без медицинските сестри. Те ни дават усещане за подкрепа, топлина и съпричастност, те са винаги там, за да помагат.
Изключително много работа – хуманна, тежка и често недооценена.

Днес отдаваме почит към вас, скъпи медицински сестри и ви желаем да сте здрави, все така милосърдни и достойно оценени!

На 12 май отбелязваме Международния ден на сестринството. На този ден, по цял свят си напомняме за приноса на милосърдната професия към обществото.

Изборът на датата е свързан с основоположника на сестринството Флорънс Найтингейл, която е родена на 12 май. Именно тя поставя основите на професионалната сестринска грижа през 1856 г.

Още от "Актуално"

Диагностика и лечение на артериални аневризмиДиагностика и лечение на артериални аневризми

Артериалните аневризми представляват ограничено разширяване на диаметъра на артериалната стена с повече от 50% спрямо очаквания размер на артерията според възрастта и телосложението на човек. Аневризмите могат да засегнат артериите

85 години от рождението на проф. д-р Александър Чирков85 години от рождението на проф. д-р Александър Чирков

На 27 януари се навършват 85 години от рождението на проф. д-р Александър Чирков. Основателят на най-модерната кардиологична болница в България посвети живота си на лекарската професия и пациентите си.


УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включи към i – Health – първата платформа за медицински туризъм в България
УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включи към i – Health – първата платформа за медицински туризъм в България

Една от най-големите специализирани болници за лечение на сърдечно-съдови заболявания  УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се присъедини към първата платформа за медицински туризъм в България  i-Health. Новото партньорство между кардиологичната болница и