УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ каза „Да.За живот!“ на София мото фест


УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“ подкрепи първото по рода си благотворително мото-автомобилно шоу, което е под знака на каузата за популяризиране на Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите – „Да! За живот!“.
Софийският авто-мото фест, който ще продължи до 25 юни, беше официално открит днес в парка до Терминал 2 на летище София.
На откриването присъстваха много официални лица и гости, трансплантирани пациенти и представители на мото клубовете в България.
Кардиохирургът д-р Тихомир Христов от Клиниката по кардиология на УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“ благодари на организаторите от името на лечебното заведение за идеята и популяризирането на донорството и трансплантациите.
Той благодари и на всички близки на донорите, които взимат тежкото решение да дарят органи в този труден за тях момент.
„Надявам се донорството да не е мираж в България. Нека донорството не бъде приемано като трагедия, а като спасение за няколко души“, каза д-р Христов.
Тъй като благотворителният фестивал има за цел да популяризира Кампанията за донорството, ще бъдат поставени кутии за символични доброволни дарения. Събраните средства ще се използват за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване.

Още от "Актуално"

Иновации, нови технологии и миниинвазивна хирургия сред темите на VI Национален конгрес на Българското дружество по кардиохирургияИновации, нови технологии и миниинвазивна хирургия сред темите на VI Национален конгрес на Българското дружество по кардиохирургия

Водещи кардиохирурзи от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ взеха участие и обмениха опит на VI Национален конгрес на Българското дружество по кардиохирургия. Форумът събра на едно място опитни специалисти и

Нов шанс за живот: Кардиохирурзи спасиха 8-годишно дете чрез рядка операцияНов шанс за живот: Кардиохирурзи спасиха 8-годишно дете чрез рядка операция

С рядка операция кардиохирурзи дадоха шанс на 8-годишно дете с вродено сърдечно заболяване да живее нормално. Лекарите преместват белодробните вени на мястото им и по този начин отстраняват аномалията, с