УМБАЛ „Св. Екатерина“ връчи годишните си награди за изявени специалисти


На тържествена церемония УМБАЛ „Св. Екатерина“ връчи годишните си награди за изявени медицински специалисти, част от екипа на болницата.

Кардиологът д-р Пейо Симеонов стана „Лекар на годината“. Отличието му се връчва за висок професионализъм и човечно отношение към пациентите, проявено през всичките години опит в болницата.

За млад лекар бе отличен кардиохирургът д-р Владислав Петров. Младият специалист има амбицията да въведе новите технологии в кардиохирургичната практика.

Отличието за медицинска сестра на годината отиде при Любка Атанасова, която дълги години е част от екипа на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

Освен грамоти отличените специалисти получиха и икона на Св.Екатерина, покровителка на болницата.

Преди тържествената част изпълнителният директор проф. д-р Димитър Петков поздрави екипа на болницата и благодари за постигнатите успехи и упоритият труд. Той отчете, че лечебното заведение е постигнало по-добри резултати в работата си от предходните две години и изрази надежда за още по-големи успехи през следващите 365 дни.

Проф. Петков изказа благодарност и към всички семейства и близки на екипа за търпението и разбирането, особено по време на дългите дежурства.
„Радвам се изключително много, че съм част от този колектив вече 34 години“, завърши проф. Петков и пожела на всички много здраве, любов и благоденствие.

Още от "Актуално"

Упражнения за здраво сърце и при кардиологични заболяванияУпражнения за здраво сърце и при кардиологични заболявания

Кинезитерапията е съпътстваща при лечението на възпалителните заболявания на сърце. Работата на кинезитерапевта се определя от степента на заболяване на пациента. Това каза Станислава Андонова, кинезитерапевт в УМБАЛ „Проф. д-р

Мощно звездно присъствие в УМБАЛ „Чирков“Мощно звездно присъствие в УМБАЛ „Чирков“

УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ бе домакин на част от снимките на новия български игрален филм Плът / Flesh. Актьорският състав е повече от звезден и определено ще изненада киноманите. В

Спасиха пациент със запушени артерии и много придружаващи заболявания в УМБАЛ „ Проф. Д-р Александър Чирков“Спасиха пациент със запушени артерии и много придружаващи заболявания в УМБАЛ „ Проф. Д-р Александър Чирков“

71-годишният Стефчо Илиев страда от болест на Паркинсон, има хронично обструктивна белодробна болест, хипертонично сърце и е прекарал остър миокарден инфаркт през 2020 г. Преди няколко дни той постъпва в