УМБАЛ „Св. Екатерина“ връчи годишните си награди за изявени специалисти


На тържествена церемония УМБАЛ „Св. Екатерина“ връчи годишните си награди за изявени медицински специалисти, част от екипа на болницата.

Кардиологът д-р Пейо Симеонов стана „Лекар на годината“. Отличието му се връчва за висок професионализъм и човечно отношение към пациентите, проявено през всичките години опит в болницата.

За млад лекар бе отличен кардиохирургът д-р Владислав Петров. Младият специалист има амбицията да въведе новите технологии в кардиохирургичната практика.

Отличието за медицинска сестра на годината отиде при Любка Атанасова, която дълги години е част от екипа на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

Освен грамоти отличените специалисти получиха и икона на Св.Екатерина, покровителка на болницата.

Преди тържествената част изпълнителният директор проф. д-р Димитър Петков поздрави екипа на болницата и благодари за постигнатите успехи и упоритият труд. Той отчете, че лечебното заведение е постигнало по-добри резултати в работата си от предходните две години и изрази надежда за още по-големи успехи през следващите 365 дни.

Проф. Петков изказа благодарност и към всички семейства и близки на екипа за търпението и разбирането, особено по време на дългите дежурства.
„Радвам се изключително много, че съм част от този колектив вече 34 години“, завърши проф. Петков и пожела на всички много здраве, любов и благоденствие.

Още от "Актуално"

Лекари от УМБАЛ „Проф.д-р Александър Чирков“ се включиха в маратона на националната кампания „Да!За живот“Лекари от УМБАЛ „Проф.д-р Александър Чирков“ се включиха в маратона на националната кампания „Да!За живот“

Лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включиха в маратон на трансплантирани пациенти и медици като инициативата е част от националната кампания „Да!За живот!“ и е по повод Европейския

Почитаме Света ЕкатеринаПочитаме Света Екатерина

На 24.11. православната църква почита паметта на Света великомъченица Екатерина – една от най-образованите жени на своето време. Екатерина получава завидни знания и образование, изучавайки работите на най-видните философи и