Аортното клапно протезиране посредством ,, J’’ стернотомия щади пациента


Заболяванията на аортната клапа са може би най-често срещаните клапни заболявания. В кардиохирургичната практика се използват редица методи, които намаляват оперативната травма. Минимално инвазивните техники намаляват следоперативната болка, както нуждата от кръвопреливане. Освен това скъсяват следоперативното време на апаратна вентилация и болничния престой на пациента.

Минимално инвазивното аортното клапно протезиране посредством ,, J’’ стернотомия е безопасен достъп за извършване на аортно клапно протезиране. Използва се и при хирургични интервенции върху възходящата аорта. Хирургичният достъп позволява използването на стандартно канюлиране на съдовете и включване на ЕКК (екстра корпорално кръвообръщение) като не е нужно да се използва специален хирургичен инструментариум.

Следоперативната болка при пациентите е малка, те се възстановяват бързо и скоро след интервенцията напускат болницата. Горната “J” стернотомия е лесно приложима, а използването на минимално инвазивен достъп не удължава времето на перфузия и клампаж на аортата. ,,J’’ стернотомията дава достатъчен достъп до сърцето.

Кардиохирурзите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ прилагат най-съвременните минимално инфазивни техники за лечение на сърдечни заболявания.

Още от "Актуално"

Първа мисия на ХЕМС на покрива на УМБАЛ “Св. Екатерина”Първа мисия на ХЕМС на покрива на УМБАЛ “Св. Екатерина”

Първа мисия на ХЕМС на покрива на УМБАЛ “Св. Екатерина” Само няколко дни след лицензирането на хеликоптерната площадка на УМБАЛ “Света Екатерина” беше реализирана и първата мисия на ХЕМС. Логистиката

Всеки техен ден минава в борба за животи, но намират смисъл да продължават да го правятВсеки техен ден минава в борба за животи, но намират смисъл да продължават да го правят

Защо младите лекари избират да останат в България и да търсят реализация в родината, въпреки многото предизвикателства за специализация и защо виждаме все по- задълбочаващата се липса на медицински сестри.